Nyheder

SIMA Innovationspris for unik Massey Ferguson Dynamisk Topstangskontrol

Massey Fergusons nye og unikke topstangs-kontrolsystem, som automatisk bevarer den korrekte arbejdsvinkel for liftophængte redskaber, har vundet en innovationspris på SIMA-udstillingen i Paris.

”Hydraulisk topstangs-automatisering er den nyeste innovation fra Massey Ferguson, som opfandt trepunktsophænget og udviklede elektronisk liftkontrol (ELC)”, fortæller Campbell Scott, Director Marketing Services. ”Vi er stolte over at modtage denne hæder, som endnu en gang beviser vores dybe forståelse af samspillet mellem vore traktorer og redskaber”.

Systemet anvender de nyeste, avancerede kontrolteknikker til at levere ukompliceret og automatisk dynamisk topstangsjustering, hvilket forbedrer redskabets og traktorens præstation. “Samtidig vil det forbedre arbejdskvaliteten af liftmonteret og jordgående udstyr”, forklarer han.

Sensorer på traktoren overvåger konstant traktorens og redskabets faktiske arbejdsvinkel, foraksel-højde og - ved hjælp af GPS - eventuelle hældninger i marken. Alle disse parametre indlæses i traktorens terminal, som automatisk justerer længden af den hydrauliske topstang for at bevare de parametre, føreren har indsat.

”Topstangens indstilling er afgørende for at sikre en effektiv redskabsfunktion”, forklarer Guillaume Dutartre, Product Marketing Manager. ”Med den korrekte længde bevares en ensartet arbejdsdybde fra forenden til bagenden af maskinen, hvilket er med til at reducere hjulslip og slitage. Dette er også med til at forbedre den generelle effektivitet og spare brændstof”.

“Hydraulisk topstangs-automatisering vil også bevare den korrekte arbejdsvinkel for gødningsspredere. Dette vil forbedre spredningens præcision og dermed forøge udbyttet og beskytte miljøet”, fortsætter han.

Dette patenterede system, som er fremstillet på Massey Fergusons avancerede forskningslaboratorium på ”Centre of Global of Excellence for Engineering” i Beauvais, befinder sig i øjeblikket på prototype-stadiet. Det er blot et af elementerne i Massey Fergusons vision for fremtiden, som har fokus på at sikre kunderne de seneste innovationer, som er med til at øge maskinernes præstation og dermed forbedre indtjeningen.