Nyheder

Avancerede motorer driver de nye MF Activa mejetærskere fra Massey Ferguson

Massey Ferguson lancerer to nye mejetærskere til 2016-sæsonen – den nye MF 7340 Activa mejetærsker, der drives af den nyeste, meget avancerede firecylindrede motor, og den sekscylindrede MF 7344 Activa.

MF Activa 7340 mejetærskeren drives af den nyeste og mest avancerede 4,9 liters firecylindrede AGCO Power motor med 176 hk, der anvender banebrydende motorteknologi til at forøge effektdensiteten. Derved kan den firecylindrede motor levere en uovertruffen ydeevne, hvilket giver bedre effektivitet og økonomi.

“Det er længe siden, at en mejetærsker har været drevet af en firecylindret motor,” siger Adam Sherriff, Manager Marketing for Massey Ferguson. “Det giver alle de driftsmæssige fordele ved en sekscylindret motor, men i en lettere, mindre pakke.”

Den store 4,9 liter slagvolumen fra de fire ventiler/cylindre har fjerde generations common rail brændstofindsprøjtning og styring og anvender vedligeholdelsesfri SCR-teknologi, der opfylder de nyeste udledningsstandarder med lavt brændstofforbrug.

Motoren leveres med et nyt CANbus-tilsluttet kontrolpanel i førerhuset. Denne farveskærm viser en række driftsinformationer om motor og mejetærsker.

En ny ‘sektionsopdelt’ tærskebro, der kan ændres gennem stenfælden, er med til at forbedre den alsidige mejetærskers høstkvalitet yderligere inden for en række afgrøder. På den måde kan føreren hurtigt og nemt ændre den forreste del af tærskebroen til for eksempel en bredere majsenhed uden at skulle afmontere elevatoren.

Sekscylindret MF Activa 7344 med PowerFlow skærebord

Den nye Activa 7344, der erstatter MF Activa 7244, fås nu med et 5,5 m bredt PowerFlow skærebord. Det betyder, at ejere/førere af mindre mejetærskere får fordel ved denne udbyttefremmende skærebjælke og dermed opnår et uovertruffet udbytte i raps, mens de samtidig kan forbedre snitningen og udbyttet for en lang række afgrøder.

“PowerFlow har vist sig at kunne øge udbyttet med op til 73 % for raps, 15 % for hvede og 12 % for byg. Den er desuden specielt anvendelig under vanskelige forhold, så landmanden kan få mere ud af høsten – hurtigere,” forklarer Adam Sherriff.

Det eksisterende udvalg af FreeFlow skæreborde med Terra control skærebordsopretning er stadig tilgængeligt som ekstraudstyr i bredder fra 4,2 m til 6,6 m.

MF Activa 7344 med fem halmrystere har en ny avanceret 7,4 liters sekscylindret AGCO Power motor med 218 hk. Denne robuste, brændstofeffektive og kraftige motor er indstillet til at levere lige præcis det moment og den reaktion, der kræves for at opnå en effektiv mejetærskning.

Den nye MF Activa 7344 har også den samme cylinder og tærskebro med uafhængig justering som MF Activa 7340. Den er desuden udstyret med Active Rear Beater Concave, der giver optimal tærskning inden for en lang række afgrøder og forhold.

Mejetærskeren har samme nye multifunktionshåndtag og terminal som MF Activa 7340 og har desuden fået et nyt design. Dette følger det velkendte Massey Ferguson mejetærskerdesign med et nyt førerhustag, grå overdel og en ny bageste halmnæse. Andet nyt ekstraudstyr er et bredere Rockinger anhængertræk med flange.