Nyheder

Polarstjerner stjæler rampelyset på SIMA

MF 5610 traktoren, der fik mange millioner mennesker i hele verden til at følge dens rejse til Sydpolen, er en af stjernerne på Massey Fergusons stand på SIMA-udstillingen i Paris i denne uge.

Manon Ossevoort, der stod i spidsen for den 5.000 km lange returrejse til Sydpolen i december 2014, var sammen med den berømte traktor med på udstillingens første dag.

Ved gennemførelsen af missionen fik MF 5610 en plads i historien, da den blev den første almindelige landbrugstraktor med dæk, der nåede den geografiske sydpol over land. For den 38-årige Manon var den udfordrende rejse over isen et bevis på, at ens drømme virkelig kan gå i opfyldelse, hvis man tror på dem og er målbevidst.

“Jeg var imponeret over MF traktorens præstation,” siger hun. “Den blev bare ved med at køre og køre og køre – som et ihærdigt lille dyr, der pløjer sig gennem sneen. Og den viste sig at være det bedste sted at være under ekspeditionen – der var god plads, varmt og komfortabelt. En sikker havn. Det var lyst alle dagens 24 timer, men jeg elskede at tage det, vi kaldte ‘natteturen’, hvor resten af teamet lå og sov i lejren. Der var kun mig og traktoren, der banede os vej gennem det smukke landskab. At køre over de faste isbølger – var som at klatre over bjerge. Det blev en ekstremsport for os at komme hurtigt og sikkert over dem! Jeg er virkelig stolt af traktoren. Den blev en stabil og pålidelig ven for mig.”

De besøgende vil kunne se MF 5610 i den ramponerede tilstand, den vendte tilbage fra isen i, med specialudviklede Trelleborg-dæk, gletsjerspaltestang, elektrisk spil, polykarbonatforrude, bagmonteret generator og ekstra brændstoftank på 410 liter.

Som Campbell Scott, Massey Fergusons direktør for Sales Engineering og Brand Development, sagde: "Vi glæder os til at vise traktoren på vores stand på SIMA og til at byde Manon velkommen som vores gæst. Hendes oplevelser på isen sammen med teamet fylder os med dyb respekt. Vi har været overvældet over reaktionerne fra de mange mennesker i hele verden, der har fulgt Antarctica2 ekspeditionen. Det var en inspirerende handling, og rigtig mange mennesker har fulgt traktoren. MF 5610 fik en heltemodtagelse, da den vendte tilbage til sit fødested på produktionsanlægget i Beauvais, Frankrig. Vi er alle utroligt stolte af dens præstation.”

Ekspeditionens førende mekaniker, Nicolas Bachelet, og kameramand, Simon Foster, vil også være til stede på MF's SIMA-stand.