Nyheder

Landbrugssektorens certificering af MF Datatronic 4 CCD konsollen

Som led i den fortsatte stræben efter at skabe total sammenhæng mellem alle opgaverne på gården har Massey Ferguson annonceret en softwareopgradering, der betyder, at funktionerne i traktorernes Datatronic 4 Control Centre Display (CCD) til fulde opfylder de nyeste standarder inden for landbrugssektoren.

CCD konsollen i førerhuset er blevet certificeret, så den overholder TC-SC og TC-Bas funktionaliteterne fra Agricultural Industry Electronics Foundation (AEF). Det betyder, at når traktoren tilsluttes et ISOBUS redskab med samme AEF certificering, kan disse funktioner styre redskabet fra traktorens terminal.

Certificeringen gælder for nye MF traktorer, der er udstyret med Datatronic 4 fra maj 2015. Det vil være muligt at opgradere eksisterende traktorer, der er udstyret med Datatronic 4, til AEF standarden via MF's forhandlernetværk.

Massey Fergusons brancheførende CCD konsol giver føreren fuld kontrol over traktoren, så det er muligt at overvåge, registrere, programmere, gemme og gentage en lang række arbejdsopgaver. Opgavestyringsfunktionen i CCD konsollen gør det muligt for føreren at indstille specifikke ‘opgaver’ og derefter registrere dataene for hver enkelt opgave. Ved at eksportere dataene kan der foretages en komplet analyse af dem på landbrugskontoret, eller opgaverne kan indstilles på kontoret og importeres i traktorens konsol. CCD’s sektionsstyringsfunktion kommunikerer med gårdens redskaber. På den måde kan man tænde eller slukke for enkeltsektioner af et redskab, som f.eks. en spreder eller en sprøjte, så man sikrer, at de kun anvendes i de ønskede områder og ikke i områder, der allerede er blevet dækket.

Som Campbell Scott, Massey Fergusons direktør for Sales Engineering og Brand Development, sagde: "Vi ønsker at sikre, at MF traktorerne passer perfekt ind i et mekaniseringssystem, der dækker hele landbrugsbedriften – fra mark til landbrugskontor og forhandlerens værksted. Samtidig ønsker vi, at kunderne kan udnytte de funktioner, vores meget effektive maskiner har. Fremtidens landmænd vil i stigende grad anvende styringsværktøjer, der gør deres arbejde mere økonomisk, og vi skal sikre, at landbrugsmaskinerne indgår i dette.”