Nyheder

MF 9305 Xtra udvider udvalget af teleskoplæssere

Massey Ferguson udvider sit udvalg af MF 9000 teleskoplæssere med lanceringen af den nye MF 9305 Xtra.

MF 9305 Xtra bruger afprøvet teknologi og tilbyder landmænd denne ideelle, mellemstore maskine i en mere kompakt.

Maskinen har en løftekapacitet på 3.000 kg og en maksimal løftehøjde på 5,8 m, hvilket gør den velegnet til en lang række læsseopgaver. Det kompakte chassis, der er bare 2,1 m bredt og 2,1 m højt, kører på 20" hjul. Førerhuset er desuden lavt, hvilket alt sammen gør, at maskinen nemt kan komme ind i traditionelle bygninger, når dyrene skal fodres, og der skal muges ud.

Hvor højden ikke er noget problem, giver det højere førerhus og 24" dækkene maksimal frihøjde og maksimalt udsyn.

MF 9305 drives af en Deutz 3,6 l Tier 4i motor med 100 hk og har masser af kræfter til krævende opgaver såsom læsning af gødning. Den hydrostatiske transmission giver en effektiv transport med en tophastighed på 40 km/t.

Open center hydraulik giver hele 100 l/min., og de fire elektrohydrauliske "load sensing" spoleventiler giver føreren mulighed for på én gang at bruge tre funktioner med stor præcision. Bomaffjedringen som ekstraudstyr giver fremragende komfort til alle transportopgaver.

Der kan vælges mellem tre forskellige halvautomatiske styrefunktioner, hvilket giver optimal manøvredygtighed. Sammen med MF 9305 modellens kompakte dimensioner øger alle disse ting produktiviteten, hvor der er begrænset plads.

Det nye førerhus giver maskinen et moderne look som man kender fraden øvrige Massey Ferguson familie: Enkelt design, der altid fokuserer på føreren. Førerhuset er meget ergonomisk indrettet. Betjeningsfunktionerne og instrumenterne er nemme at bruge.

Det nye multifunktionsjoystick er placeret, så det sidder inden for behagelig rækkevidde, og har alle de vigtige betjeningsfunktioner, der er nødvendige for at styre bommen og redskaberne. Det digitale skærmdisplay, placeret på instrumentbrættet, viser værdifulde informationer om køretøjet og læsningen.

SHS-systemet (Smart Handling System) er en splinterny funktion, der bruger displaymenuen, hvilket gør, at føreren kan indstille den maksimalt tilgængelige kapacitet, så læsningen sker jævnt og præcist.

En anden nyhed er den nye ECO funktion, der betjenes via en kontakt i førerhuset, til styring af olieflow og motoromdrejninger for at reducere brændstofforbruget.

Som ekstraudstyr kan der monteres frem-/neutral-/bakgearskift på rattets højre side og på multifunktionsjoysticket til højre.

MF 9305 Xtra har lave driftsomkostninger, fremragende brændstoføkonomi og enkel service og er derfor en sund investering. Den mindsker arbejdsbyrden og øger produktiviteten.

Campbell Scott, Massey Fergusons direktør for Sales Engineering og Brand Development udtaler: "Denne spritnye model passer fint ind i den succesfulde MF 9000 serie mellem MF 9205 og MF 9306 Xtra og giver landmænd en meget alsidig løsning til materialehåndtering med en løftehøjde på under 6 m, samtidig med at specifikationerne, udstyret og valgmulighederne er lige så avancerede som på større maskiner. Vi forventer, at den bliver meget efterspurgt på de traditionelle markeder for teleskoplæssere i Europa, men tror også, at den vil vække interesse på nogle af vores større, globale markeder."